A sínen innen és túl

Miről is szól? Hát izé. Nem is tudom. Közlekedés és egyéb dolgok főként.

Linkek

Archívum

IndaFotó képek

Címkék

49 (1) demszkygrad (1) ferihegy (2) kc 135 (1) muki (1) repülés (2) ujbuda (1) uv (2) villamos (5) Címkefelhő

Demszkygrád új közúti jelzőlámpákat tesztel

2008.04.06. 15:25 szanthomaster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008 új találmánya, a napelemmel működő jelzőlámpák még csak néhány napja jelentek meg, de máris hatalmas a sikerük. Minden járókelő megbámúlja. Gyusziváros területén szinte azonnal több, mint tized részére csökkent a balesetek száma. A lámpa működése igen egyszerű.

Mint már mondtuk, napelemmel működik, így megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. Megszüntették a látássérültek számára készült hangjelzést, így károszaj kibocsátása közel nulla. A lámpa, ahogy eddig is, három fő részből áll: egy-egy vörös, sárga és zöld fényből. Amikor a gyalogosoknak szóló jelzés zöldre vált, a zöld lámpa a járda felé fordul (lásd alsó képünkön, mely az első tesztnapon készült). Amikor az autósok zöld jelzést kapnak a zöld fény az út felé fordul, a vörös pedig a gyalogosoknak.  Ha a rendszer bevállik, akkor az egész várost ilyen jelzőeszközökkel szerelik majd fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti sorokból természetesen szinte csak az igaz, hogy a járókelők megbámúlják. Aztán valami idióta várostervező akárkinek még véletlenül se jusson eszébe ezt a gyakorlatban is kipróbálni! 

Mindenesetre kiváncsi lennék arra az erőhatásra, ami ehhez kellett...

Szólj hozzá!

Címkék: demszkygrad ujbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://szanthomaster.blog.hu/api/trackback/id/tr99413675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása